Open Huis …

Post 4 of 15

Gisteren Open Huis gehad, samen met zo’n 50.000 andere huisverkopers. Van 11 tot 15 uur vol spanning wachtend op bezoekers. Er zal er toch wel 1 komen? Elke passerende auto, fietser en voetganger wordt gescand, ik beheers me om niet meteen naar de voordeur te rennen en wacht af of er aangebeld wordt.

In het land kwamen zo’n 140.000 bezoekers op de huizen van hun voorkeur af. Ineens is er meer vraag dan aanbod, een goeie ontwikkeling voor verkopers! Dan is die appeltaart tenminste niet voor niets gebakken en heeft de geur blijkbaar z’n werk gedaan.

Bij mij kwamen er maar liefst 6 geïnteresseerden: 1 toevallige passant en 5 bewuste kiezers. Bovengemiddelde aandacht, dus voor mij een geslaagde dag!

Het is een apart fenomeen: Open Huis. Ik besloot het deze keer anders aan te pakken. Leidde ik de vorige keer de mensen rond, om mijn verhaal te vertellen, hun eventuele vragen direct te kunnen beantwoorden en, eerlijk gezegd ook hun mogelijke enthousiasme te kunnen aflezen, deze keer niet: Ik heb ‘ze’ losgelaten in m’n huis (slik).

Wat ik merkte, was dat men het prettig vond om een en ander zelf te onderzoeken, te ontdekken en het erover te hebben. Op het gemakje werd rondgelopen, stilgestaan en onderling gepraat. Aan het einde van elke rit kwam men alsnog met vragen en was voor mij het moment aangebroken om het enthousiasmeniveau te ontdekken.

1 van de 6 heb ik de keuze voorgelegd, hij kwam alleen en gaf er de voorkeur aan, dat ik met hem de rondgang maakte. Het was een ontspannen tour en ging over meer dan koop en verkoop. Prettige ervaring!

Wat er gebeurt op zo’n dag is een belangrijk onderdeel van een verkooptraject. Als klant de ruimte te krijgen (voelen) ,je eigen ontdekkingen te doen, je eigen mening te vormen en dan je besluit te nemen, lijkt meer op te leveren, dan doelgericht op koop aansturen, als verkoper.

Koop/verkoop is een proces waarbij beide partijen natuurlijk hun doel hebben, maar waarin ruimte, tijd en het gevoel misschien wel de belangrijkste factoren zijn die kunnen leiden tot het gewenste doel, in dit geval: Verkoop van mijn huis.

Conclusie na gisteren is dat ik er een goed gevoel aan heb overgehouden!

Groet,

Diana van der Zwet

www.procaro.nl

Open Huis

 

Dit artikel is geschreven door Diana van der Zwet

Menu

Copyright © 2024 procaro.nl. All Rights Reserved.  WordPress Plugin

%d bloggers liken dit: